d51bf5ff88948442dbf645c84c407373.jpeg
2b319dd38b36cc6d421a7cd9759da197.jpeg
23b50ea27b6b7c2bde73e7e21dd8fdd3.jpeg
0dc5d50a0121e1f6626d8ff00c9f62ff.jpeg
0ffab93c72ddace2d4818e78408f142e.jpeg
0e21689f9c8763e80d0fc479df7e3936.jpeg
b014bab866eaaa91da6021de8168f68a.jpeg
df7ffb1b6b0ad9f9afd65fe673f9b40f.jpeg
ccb041480bb14d4d3d8771d56e4da404.jpeg
a38458c0b4cae24795dd4fbc3f920331.jpeg
c915a38c1249f3c501d1e5cda137b5a6.jpeg
a2115806b2c8fe870c80501f9ea44e9e.jpeg
993e48f634309c72bf09eff731f86ff6.jpeg
a9dcb26d42ee65b79873ce45b32d3d06.jpeg
8a3acd9c6af9c23def5c05c62d27198b.jpeg
81bc52aea5ab39f39fc72f3951cfcd57.jpeg
21b96a1cde6dd4cad69b7ff4486a6e9f.jpeg
5e37b22ce62f998dace33f29234e53d3.jpeg

Ook dit najaar worden weer Roodhalsganzen gezien op Texel. Op dit moment gaat het om twee vogels, die optrekken met een groep van een paar honderd Brandganzen. Deze kleurrijke kleine ganzen broeden op de Siberische toendra en overwinteren voornamelijk in Roemenië en Bulgarije aan de Zwarte Zee (zie kaartje). Het is een bedreigde soort (IUCN Rode Lijst). De wereldpopulatie wordt geschat op ca. 55.000 exemplaren.

Roodhalsgans12122017

Roodhalsgans / Red-breasted Goose Branta ruficollis, 1 ad, Dorpzicht, Texel, 12-12-2017

RHGverspreidingsgebied

Verspreidingsgebied Roodhalsgans / Geographic range Red-breasted Goose (bron / source IUCN)

Roodhalsgans04022014

Zes Roodhalsganzen in een groep Rotganzen / Six Red-breasted Geese in a group of Brent Geese, De Bol, Texel, 04-02-2014